امروزه در حوزه دندانپزشکی، پیشرفت های بسیار زیادی به وجود آمده است به طوری که می توان بدترین دندان ها را هم به کمک موادی اصلاح و ترمیم کرد. یکی از بهترین موادی که امروزه برای ترمیم دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد، روکش زیرکونیا دندان می باشد. این روکش به دلیل نداشتن هیچ گونه فلزی، زیبایی ظاهری دندان را به بالاترین حد خود می رساند به طوری که بعد از استفاده از آن تشخیص دندان روکش شده با دندان طبیعی خیلی سخت خواهد بود. روکش دندان زیرکونیا از آلیاژ یک نوع فلز که رنگ سفیدی دارد، ساخته شده است و این روزها در صنعت دندانپزشکی به میزان قابل توجهی کاربرد دارد. در همین راستا در این مقاله به معرفی بیشتر روکش دندان زیرکونیا و مزایا و معایب آن پرداخته ایم.

از خدمات ارائه شده در کلینیک سیمادنت اصلاح طرح لبخند ، ایمپلنت و ارتودنسی است.

منظور از روکش های زیرکونیا دندان چیست؟

در گذشته دندانپزشکان برای ترمیم و اصلاح دندان های خراب و شکسته بیماران بیشتر از روکش های فلزی استفاده می کردند که یک نمونه از پرکاربردترین و بهترین نوع روکش های دندانی فلزی، روکش هایی از جنس طلا بودند. این روکش ها علی رغم برخورداری از دوام بالا امروزه چندان مورد توجه مردم قرار نمی گیرد، چرا که رنگ فلزی آن باعث می شود که دندان ها حالت طبیعی خود را از دست بدهند. از این رو امروزه روکش های غیر فلزی بیشتر از روکش های فلزی مورد استقبال قرار گرفته اند که یک نمونه از بهترین نوع روکش های غیر فلزی، روکش زیرکونیا دندان می باشد. این نوع روکش از آلیاژِ به رنگ سفید ساخته شده است که این امر سبب می شود، زیبایی طبیعی دندان ها حفظ شود.

 

 منظور از روکش های زیرکونیا دندان چیست؟

روکش های زیرکونیا از جنس اکسید زیرکونیوم هستند که تناسب بسیار بالایی با بدن انسان دارند و به کمک آن میتوان خیلی راحت بر روی دندان شیارهایی را ایجاد کرد. متناسب بودن این نوع روکش با ساختار بدن انسان باعث می شود که استفاده از این روکش هیچ بوی بدی در دهان ایجاد نکند.

روکش زیرکونیا دندان، یک نوع روکش عایق بوده که برای آن دسته از افرادی که دندان های بسیار حساسی در برابر سرما و گرما دارند، انتخاب مناسبی خواهد بود.

علاوه بر این افرادی که نسبت به روکش های فلزی آلرژی دارند، روکش زیرکونیا دندان، انتخاب مناسبی برای آنها خواهد بود.

بعد از این بیماران با استفاده از این روکش دندان های خود را درمان کردند، باید به بهداشت دهان و دندان خود توجه بیشتری داشته باشند و به طور مستمر به کمک ابزارهای مخصوصی زیر بریج و بافت های اطراف روکش زیرکونیا را پاکسازی نمایند، چرا که عدم رعایت بهداشت باعث پوسیدگی دندان های پایه، التهاب لثه و در نهایت شکستن دندان می شود.

همچنین بخوانید: ایمپلنت دندان برای چه افرادی ممنوع است؟

 نحوه ساخت روکش دندان زیرکونیا

نحوه ساخت روکش دندان زیرکونیا

برای ساخت روکش دندان زیرکونیا، در ابتدا دندانپزشک دندان های بیمار را به خوبی معاینه کرده و بعد از آن ابعاد دندان را اندازه می گیرد و قالب مناسبی برای آنها تهیه می کند. بعد از این مرحله، دندانپزشک قالب تهیه شده را برای لابراتوار ارسال می کند تا دندان را به کمک اسکن سه بعدی و دستگاه های تراش تولید کند.

مقایسه روکش دندان زیرکونیا با سایر روکش های دندانی

همانطور که گفته شد، بهترین و با دوام ترین روکش فلزی، روکشی از جنس طلا بوده که در گذشته به دلیل دوام و ماندگاری آن به شدت مورد استقبال مردم قرار می گرفت. تنها نقطه ضعف روکش دندان طلا، همرنگ نبودن آن با رنگ طبیعی دندان ها است که امروزه روکش های جدیدی مانند روکش زیرکونیا دندان با برخورداری از رنگی مشابه رنگ دندان ها، جایگزین بسیار خوبی برای روکش های طلا شده اند.

شاید این سوال در ذهنتان به وجود بیاید که روکش های سرامیکی هم، سفید رنگ بوده و استفاده از آن باعث حفظ ظاهر طبیعی دندان می شود، پس چرا روکش زیرکونیا نسبت به آن برتری دارد؟

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگرچه روکش سرامیکی هم ظاهر طبیعی دندان را حفظ می کند ولی به هیچ عنوان ماندگاری و دوام آن به اندازه روکش دندان زیرکونیا نخواهد بود.

نوع دیگری از روکش های دندانی وجود دارند که به آنها روکش های پورسلین گفته می شود که برای افزایش مقاومت این روکش ها لازم است که اسکلت فلزی در داخل آنها قرار داشته باشد که همین موضوع باعث کاهش زیبایی روکش دندان و عدم محبوبیت آن می شود. قطر بیشتر پوسته پورسلین برای پوشش دادن اسکلت فلزی داخل آن باعث می شود که پوسته پورسلین از شفافیت کمتری برخوردار باشد. علاوه بر این، در صورتی که دندان ها با روکش پورسلین، روکش شده باشند و بعد از مدتی لثه پس روی کند، یک خط فلزی بین دندان و لثه ظاهر می شود. از آنجایی که روکش زیرکونیا از یک بلوک یکپارچه تراش می خورد، تقریباً دوام و ماندگاری آن ۵ برابر بیشتر از روکش های پورسلین خواهد بود.

مقایسه روکش دندان زیرکونیا با سایر روکش های دندانی

مزایا:

در اینجا به معرفی چند مورد از مزایای استفاده از روکش زیرکونیا دندان می پردازیم:

  • دوام و مقاومت بالا
  • برخورداری از مقاومت بالا در برابر استهلاک و ساییدگی
  • برخورداری از رنگی مشابه با رنگ دندان های طبیعی
  • تراش دادن جزئی دندان
  • نداشتن هیچگونه اسکلت فلزی
  • تغییر پذیر بودن از نظر اندازه، شکل و رنگ
  • زیست سازگار بودن
  • عدم آسیب به لثه

مقاله زیر را حتما بخوانید:

ایمپلنت دندان چیست

قابل استفاده برای همه افراد و به ویژه آنهایی که دندان های حساس تری دارند.

از بین تمام مزیت های روکش زیرکونیا دندان، زیبایی و هم رنگ بودن آن با دندان های طبیعی بزرگترین و مهمترین مزیت این نوع روکش به شمار می رود. رنگ این نوع روکش به قدری طبیعی و زیبا بوده که حتی می توان از آن برای روکش کردن دندان های جلویی نیز استفاده کرد.

منظور از مزیت زیست سازگار بودن روکش زیرکونیا دندان این است که این روکش، مدت زمان زیادی در دهان باقی می ماند و در طی این مدت سیستم ایمنی بدن واکنشی از خود نشان نداده و روکش را پس نخواهد زد.

روکش زیرکونیا دندان چه مزایایی دارد؟

همچنین بخوانید: علائم و درمان عفونت ایمپلنت دندان

معایب:

اگرچه روکش های زیرکونیا دندان مزایای زیادی دارند، اما از معایبی هم برخوردار می باشند که از بین آنها می توانیم به سختی بسیار زیاد آنها اشاره کنیم. همین ویژگی باعث شده است که هنوز هم خیلی از پزشکان روکش طلا را ترجیح بدهند.

یکی دیگر از معایب روکش های زیرکونیا، پوسیده شدن دندان های زیر آن بر اثر سایش مواد سخت آن به دندان می باشد. به همین دلیل است که وقتی بیماران با مراجعه به دندانپزشک روکش زیرکونیا دندان را برمی دارند، متوجه می شوند که دندان زیرین آن پوسیده شده است.

قیمت روکش زیرکونیا دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت روکش زیرکونیا دندان به عواملی مانند، نوع مواد مورد استفاده، تجربه دندانپزشک، موقعیت کلینیک، نوع دستگاه مورد استفاده و همچنین نوع کاربرد آن برای هر فرد بستگی دارد.

ما در این کلینیک سعی کرده ایم که با استفاده از بهترین و با کیفیت ترین دستگاه ها و به کمک مواد اولیه مرغوب و برند، بهترین و با کیفیت ترین خدمات روکش دندان زیرکونیا را به بیماران ارائه دهیم و برای این خدمت قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای را در نظر گرفته ایم تا بتوانیم رضایت هرچه بیشتر مشتریان خود را جذب کنیم.