عوارض ارتودنسی دندان
ارتودنسی دندان از جمله درمان هایی است که علاوه بر اصلاح شرایط ظاهری، سبب می شود تا بسیاری از مشکلات دهانی و دندانی و مسائل مرتبط با آن رفع گردد. اما در صورتی که در طول درمان، مطابق با دستورات متخصص ارتودنسی عمل نشود، شاهد عوارض ارتودنسی خواهید بود.
اما عوارض ارتودنسی چیست و در چه زمانی با این عوارض رو به رو خواهیم شد؟
به طور کلی می توان بیان داشت که ابتلا به عوارض و معایب ارتودنسی درصد خیلی کمی رخ خواهد داد. اما این موضوع در صورتی است که در زمان رخداد عوارض ارتودنسی، مشکلات جدی ای پیش رو خواهد بود.
یکی از راهکارهای پیشگیری از مشکلات بعد از ارتودنسی، انتخاب متخصص ارتودنسی با تجربه برای طول درمان ارتودنسی می باشد. در صورتی که ارتودنسی زیر نظر متخصص صورت نپذیرد، احتمال درگیری با مشکلات بعدی نیز بیشتر خواهد بود.
عوارض ارتودنسی دندان در صورت رعایت نکردن نکات مرتبط با طول درمان، در انواع روش های ارتودنسی اعم از ارتودنسی ثابت، ارتودنسی متحرک، ارتودنسی نامرئی و… نمود خواهد داشت.
درمان
ارتودنسی مانند هر درمان دیگری در حوزه علم پزشکی و یا دندانپزشکی می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد که آگاهی از انها در مورد تصمیم گیری شما نسبت به انجام درمان می تواند حائز اهمیت باشد. این عوارض شامل سه دسته می شوند:
1-
عوارض ناشی از سوء درمان2-
عوارض ناشی از سوء همکاری بیمار3-
عوارض ناخواستهکه توضیحات بیشتر را می توانید با کلیک بر روی آنها ببینید.
انواع عوارض ارتودنسی
از انواع این عوارض و مشکلات بعد از ارتودنسی می توان به پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی، لق شدن دندان در ارتودنسی، آفت و ایجاد زخم، واکنش های آلرژیک و… اشاره کرد که در ادامه به طور کامل به توضیح در خصوص هر یک می پردازیم:
1- پوسیدگی دندان
رعایت بهداشت در ارتودنسی از موارد بسیار مهم و اساسی حین درمان می باشد که در صورت رعایت نکردن می توان با مشکلاتی نظیر پوسیدگی در زمان ارتودنسی و بعد از ارتودنسی مواجه شد.
2- زخم شدن و آفت در ناحیه دهانی
در روزهای ابتدایی ارتودنسی به دلیل وجود سیم ها و
براکت ارتودنسی به عنوان جسم خارجی در دهان، ممکن است ببافت دهان در اثر برخورد با بریس ها حساس شوند و در نتیجه آفت در دهان ظاهر شود و یا خراشی در اثر آنها ایجاد شود. در صورت بروز این مشکلات می توانید از دستورات پزشک خود برای بهبود شرایط آفت و زخم استفاده نمایید.
3- تحلیل ریشه دندان
درصد کمی از بیماران وجود دارند که حین درمان ارتودنسی با مشکل کوتاه شدن ریشه دندان و تحلیل آن مواجه می شوند. این مشکل را نمی توان پیش بینی کرد اما برای اطلاعات بیشتر با
متخصص ارتودنسی در این زمینه مشورت نمایید. کوتاه شدن ریشه دندان عوامل مشخصی ندارد، اما در صورت بروز، می تواند طول عمر دندان را تحت تاثیر قرار دهد.
4- از بین رفتن مینای دندان
مینای دندان در اثر استفاده از دستگاه ارتودنسی سبب می شود که تحت تاثیر قرار گیرد و فرسوده شود. مینا در واقع مواد معدنی می باشد که در اثر عوامل متعددی دچار فرسودگی خواهد شد. و در صورتی که این روند ادامه پیدا کند، سبب پوسیدگی و ایجاد لکه های رنگی بر روی دندان می شود.
5- بیماری پریودنتال لثه
بیماری پریودنتال لثه هنگامی نمایان می شود که ملاحظلات بهداشتی را در حین درمان ارتودنسی رعایت نکرده باشید. در این صورت با شروع پوسیدگی دندان، در صورت پیشرفت این پوسیدگی، شاهد بیماری پریودنتال لثه خواهید بود.
6- واکنش آلرژیک
در برخی از افراد استفاده از
کش ارتودنسی و براکت ارتودنسی سبب ایجاد حساسیت هایی می شود که در نتیجه باعث واکنش های آلرژیک خواهد شد. به همین منظور در جلسه ابتدایی ارتودنسی و جلسه مشاوره تمام مسائل آلرژیک خود را با متخصص ارتودنسی در میان بگذارید.
بنابراین با مطالعه این مقاله متوجه شدیم که اکثر مشکلات مرتبط با عوارض ارتودنسی مربوط به رعایت بهداشت دهان و دندانی می باشد. به همین منظور هیچ از در این موضوع غفلت نکنید.
هم چنین برای اطلاع از
هزینه ارتودنسی می بایست متخصص از نزدیک به بررسی ناهنجاری ها و مسائل مرتبط با هانو دندان بیمار بپردازد. زیرا متناسب با نوع و شدت ناهنجاری، روش های درمان متفاوت خواهد بود و در نتیجه هزینه ارتودنسی نیز برای هر فرد متغیر می باشد.