نحوه درمان توسط ارتودنسی نامرئی :
در ارتودنسی نامرئی هر پلاکی که توسط لابراتوار تهیه می شود به مدت دو هفته استفاده می شود و بیمار در تمامی زمان ها به جز زمان خوردن، آشامیدن و بهداشت دهان و دندان پلاک را در دهان دارد. با تشخیص متخصص ارتودنسی در بازه های زمانی مناسب پلاکها عوض میشود و دندانها در طی مراحل انجام ارتودنسی حرکت میکند و در نهایت مرتب شده و در جای مناسب خود قرار می گیرند. بیمار در بازه های زمانی که توسط متخصص ارتودنسی مشخص می شود به مطب مراجعه و روند درمان خود را پیگیری می نماید. در طول درمان بر اساس شدت مشکل پلاک های بیمار تعویض و پلاک جدید جایگزین پلاک قدیمی می شود.

از ارتودنسی نامرئی برای چه ناهنجاری هایی استفاده می شود؟
ارتودنسی نامرئی را می توان برای مشکلات و ناهنجاری های زیر مورد استفاده قرار داد:
-فشردگی دندان و شلوغی دهان
-فاصله بین دندانی
-جا به جایی دندان ها و بازگشت ارتودنسی در حالت جزئی
-اوربایت، اورجت و کراس بایت
- اوربایت: بیرون زدگی دندان های جلویی
- اورجت: جلوزدگی فک بالا نسبت به فک پایین
- کراس بایت: داخل تر بودن دندان های جلوی فک بالا یا دندان های عقب فک بالا نسبت به فک پایین
انواع ارتودنسی نامرئی:
استفاده از ارتودنسی نامرئی امروزه مورد استقبال مراجعه کنندگان زیادی برای انجام ارتودنسی دندان قرار گرفته است. دلیل استفاده از ارتودنسی نامرئی به جای براکت هاس فلزی در ارتودنسی ثابت، ظاهر مناسب آن می باشد که در واقع هیچ گونه تغییری در چهره افراد ایجاد نخواهد کرد.
ارتودنسی نامرئی دارای انواع مختلفی می باشد که در ادامه به آنها می پردازیم:

ارتودنسی نامرئی لینگوال:
نوعی از ارتودنسی نامرئی به نام لینگوال شناخته می شود که در این حالت، براکت ها در قسمت درونی دندان ها و به سمت زبان قرار دارند. استفاده از ارتودنسی لینگوال برای روزهای ابتدایی کمی اذیت کننده می باشد. زیرا جسمی خارجی در دهان جای می گیرد اما پس از گذشت چند روز به این حالت عادت می کنید و دیگر مشکلی با آن نخواهید داشت.
ارتودنسی نامرئی با پلاک متحرک شفاف:
برای استفاده از پلاک های شفاف، میزان ناهنجاری مورد توجه می باشد. زیرا در صورتی که میزان ناهنجاری شدید باشد نمی توان از این مدل پلاک ها در ارتودنسی متحرک استفاده نمود. اما استفاده از این پلاک ها سبب می شود تا ظاهر دندان شما تغییری نکند و براکت های فلزی بر روی دندان ها قرار نمی گیرد.
پلاک های متحرک شفاف در ارتودنسی، دو هفته در میان توسط متخصص ارتودنسی تعویض می شوند تا متناسب با تغییرات جدید دندانی، پلاک جدید طراحی شود و مورد استفاده بیمار قرارا داده شود.
ارتودنسی نامرئی با براکت سرامیکی و همرنگ دندان:
نوعی از براکت های ارتودنسی وجود دارند که یا به صورت سرامیکی می باشند و یا به صورت پلاستیک همراه دندان تهیه می شوند.
استفاده از این روش برای انواع ناهنجاری ها قابل استفاده می باشد. زیرا به مانند ارتودنسی ثابت، براکت ها بر روی دندان نصب می شوند و تنها تفاوت آن با حالت معمولی، استفاده از براکت های زنگ دندان می باشد.
براکت های رنگ دندان مشکلی برای صحبت کردن نیز ایجاد نمی کنند.
مراحل ارتودنسی نامرئی
در ابتدا می بایست به یک متخصص ارتودنسی مراجعه کنید و توسط ایشان به بررسی وضعیت دندان ها پرداخته شود. پس از این جلسه می بایست جهت رادیوگرافی اقدام کرد تا به معاینه دقیق تر پرداخت.
پس از تصویر برداری و انتخاب روش ارتودنسی مدنظر، در صورتیکه از ارتودنسی نامرئی برای طول درمان استفاده شود، می بایست طرح و قالب توسز متخحصص ارتودنسی به آزمایشگاه و لابراتور فرستاده شود تا پلاک مخصوص ساخته شود.
پس از این مرحله به تست پلاک بر روی دندان پرداخته می شود.
در انتها نیاز به مراجعات منظم به پزشک می باشد تا تغییرات و موارد مورد نیاز را بر روی پلاک اعمال نمایند.

طول دوره درمان در ارتودنسی نامرئی :
طول دوره درمان به وسیله ارتودنسی نامرئی به میزان ناهنجاری در فک و دندان وابسته است، دندانهای بزرگسالان در مدت کمتر از یک سال منظم میشود. اما نوجوانان باید مدت طولانیتری، تقریبا هجده ماه، از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند.
درمان در ارتودنسی نامرئی به میزان همکاری بیمار با متخصص ارتودنسی وابسته است و هرچه مدت زمان استفاده از دستگاه ارتودنسی نامرئی بیشتر باشد زودتر نتیجه مطلوب فراهم می شود.

مزایای ارتودنسی نامرئی
بهداشت در طول درمان با استفاده از ارتودنسی نامرئی
